FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PISMO NJEMAČKOG VOJNIKA S BOJIŠNICE STIGLO PRIMATELJU SA 63 GODINE ZAKAŠNJENJA

SOLINGEN, 29. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Pismo njemačkog vojnika sruske bojišnice stiglo je sa 63 godine zakašnjenja njegovoj kćeri kojaje tada imala šest godina, piše potonja na stranicama njemačkogmjesnog dnevnog lista Solinger Tageblatt od petka.
SOLINGEN, 29. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Pismo njemačkog vojnika s ruske bojišnice stiglo je sa 63 godine zakašnjenja njegovoj kćeri koja je tada imala šest godina, piše potonja na stranicama njemačkog mjesnog dnevnog lista Solinger Tageblatt od petka.

Dana 7. srpnja 1941., vojnik Willi Schenk za kojeg se mislilo da je nestao 1942., a zatim je proglašen mrtvim, napisao je pismo koje je naslovio na "dragu Anu i malenu".

Iz nepoznatih razloga, pismo je pronađeno u torbi njemačkog časnika koji je služio u Francuskoj, a otkrio ga je jedan Nijemac 1970., u bunkeru u francuskom primorju.

Više od trideset godina kasnije "malena" je pronađena. Vračara je rekla njezinoj majci Ani da će za nekoliko desetaka godina još jednom čuti za muža, ispričala je vojnikova kći kojoj je danas 69 godina.

"To bi je pismo bilo daleko više dirnulo nego li mene", povjerila je kći novinama.

Njezina majka umrla je 1989. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙