FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U KFOR-U KRUŽE FOTOGRAFIJE ZLOSTAVLJANJA KOJE SU PROVODILI NJEMAČKI VOJNICI

HAMBURG, 26. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Prizori mučenja koje sunavodno provodili njemački vojnici iz KFOR-a kruže među pripadnicimaNATO-ovih međunarodnih snaga na Kosovu, piše njemački dnevni list BildZeitung od četvrtka, pozivajući se na njemačkog ministra obrane.
HAMBURG, 26. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Prizori mučenja koje su navodno provodili njemački vojnici iz KFOR-a kruže među pripadnicima NATO-ovih međunarodnih snaga na Kosovu, piše njemački dnevni list Bild Zeitung od četvrtka, pozivajući se na njemačkog ministra obrane.

"Prikupljamo podatke. No zasad ne možemo tvrditi da je bilo takvih izgreda", izjavio je Norbert Bicher, službeni predstavnik ministra obrane Petera Strucka.

Inspektor u kopnenoj vojsci odbacio je glasine.

"Mislim da je to čista laž", kazao je Hans-Otto Budde. "Vjerujem svojim vojnicima".

Ministarstvo je pokrenulo unutarnju istragu, dodaje visokotiražni dnevnik koji u srijedu nije raspolagao spomenutim fotografijama.

"Tu strašnu sumnju shvaćamo vrlo ozbiljno. Na sve načine pokušavamo doći do navodnih fotografija", odgovorio je Bicher na pitanje Bilda ne mogavši iznijeti pojedinosti o sadržaju snimaka i osobama koje se na njima vide.

Od ukupnog broja od 17.500 vojnika KFOR-a, njemačkih vojnika je oko 3.200. Većina Nijemaca raspoređena je u Prizrenu, na jugozapadu Kosova.

General divizije, Francuz Yves de Kermabon treba najesen preuzeti dužnost zapovjednika NATO-ovih snaga od njemačkoga generala Holgera Kammerhoffa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙