FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKA VLADA ODOBRILA PRODULJENJE MISIJE NA KOSOVU

BERLIN, 19. svibnja 2004. (Hina) - Njemačka vlada odobrila je, nasvojem sastanku u srijedu, produljenje misije Bundeswehra na Kosovu zadodatnih godinu dana.
BERLIN, 19. svibnja 2004. (Hina) - Njemačka vlada odobrila je, na svojem sastanku u srijedu, produljenje misije Bundeswehra na Kosovu za dodatnih godinu dana.

Produljenje mandata, koji istječe sljedećeg mjeseca, mora još potvrditi i Bundestag, ali s obzirom na to da se misiji njemačke vojske na Kosovu ne protivi niti jedna parlamentarna stranka odobrenje donjeg doma parlamenta smatra se sigurnim. Broj njemačkih vojnika je nakon ožujskih nemira na Kosovu povećan na 3900 te predstavlja najveći kontingent u sklopu vojne misije Ujedinjenih naroda u toj pokrajini.

Bundeswehr se našao na udaru kritika nakon najnovijih nemira pod optužbom da nisu sprječavali paljenje kuća i vjerskih objekata te protjerivanje nealbanskog stanovništva. Predsjednik sindikata djelatnika Bundeswehra Bernhard Gertz je tada politiku optužio zbog nedovoljne potpore vojnicima na Kosovu te tu misiju okarakterizirao kao "besmislenu". Njemački ministar obrane Peter Struck (Socijaldemokratske stranka Njemačke SPD) je obranio misiju Bundeswehra na Kosovu te izjavio da je razuman i smiren nastup njemačkih vojnika spriječio još veća razaranja i ljudske žrtve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙