FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stanimirović o razgovorima s Marovićem

VUKOVAR, 25. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Samostalne demokratskesrpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović izjavio je danas uVukovaru, komentirajući jučerašnje razgovore sa srbijansko-crnogorskimizaslanstvom u Zagrebu, da je predsjednik SiCG-a Svetozar Marovićobećao punu potporu provedbi Sporazuma između saborskih zastupnikaSDSS-a i hrvatske Vlade.
VUKOVAR, 25. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović izjavio je danas u Vukovaru, komentirajući jučerašnje razgovore sa srbijansko-crnogorskim izaslanstvom u Zagrebu, da je predsjednik SiCG-a Svetozar Marović obećao punu potporu provedbi Sporazuma između saborskih zastupnika SDSS-a i hrvatske Vlade.

U izjavi Informativnoj službi te stranke Stanimirović je rekao i da je "o nekim elementima iz Sporazuma predsjednik Marović razgovarao s premijerom Ivom Sanaderom, posebno o povratu imovine, povratku izbjeglica i drugim temama".

Predsjednik SDSS-a bitnim je ocijenio jučerašnji razgovor hrvatske ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt i ministra za ljudska prava SiCG-a Rasima Ljaića o razmjeni osuđenika između dviju država. "Dogovoreno je da će razmjena početi uskoro te će Srbi osuđeni za ratni zločin koji kazne izdržavaju u Hrvatskoj, a imaju srbijansko-crnogorsko državljanstvo kaznu moći nastaviti izdržavati u Srbiji i Crnoj Gori. Razmjena će biti selektivna pa to pravo neće moći ostvariti svi osuđenici", rekao je Stanimirović.

"Kad je riječ o velikom broju osumnjičenika za ratne zločine pripadnika srpske zajednice u Hrvatskoj", Marović je, po Stanimirovićevim riječima, od Sanadera "tražio da se objelodani točan popis osumnjičenika za ratni zločin".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙