FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUBOTICA: PREMIJER SRBIJE KOŠTUNICA PRIMIO PREDSTAVNIKE MANJINA

SUBOTICA, 24. svibnja 2004. (Hina) - Premijer Srbije Vojislav Koštunicaprimio je u ponedjeljak u Beogradu predstavnike vijeća nacionalnihmanjina i obećao im da će biti uključeni u rad na reformi Ustava.
SUBOTICA, 24. svibnja 2004. (Hina) - Premijer Srbije Vojislav Koštunica primio je u ponedjeljak u Beogradu predstavnike vijeća nacionalnih manjina i obećao im da će biti uključeni u rad na reformi Ustava.

"Premijer je obećao da će vlada učiniti sve da predstavnike nacionalnih manjina u Srbiji uključi u reformu Ustava Republike, kao i u kreiranje propisa koji se odnose na obrazovanje, informiranje, uporabu jezika i kulture nacionalnih manjina", izjavio je za HINU po završetku sastanka predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Josip Ivanović.

Reagirajući na primjedbe o učestalim incidentima uperenim poglavito protiv hrvatske i mađarske manjine u Vojvodini Vojislav Koštunica je rekao kako će poduzeti korake da se te tenzije smanje.

Predsjednik HNV-a izjavio je nakon susreta s premijerom Srbije da je za funkcioniranje zastupničkih tijela nacionalnih manjina iz proračuna izdvojeno oko 600.000 tisuća eura, od čega će hrvatskom Vijeću pripasti oko 43 tisuće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙