FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: U PONEDJELJAK AKCIJA "DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU"

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - U ponedjeljak, 31. svibnja u častDana grada Zagreba održat će se akcija "Dan ljubaznosti u prometu",kojom se potiče veća tolerancija i uvažavanje između vozača i pješaka,odnosno poticanje vozača na poštivanje prednosti pješaka naobilježenim pješačkim prijelazima, najavila je danas Policijska upravazagrebačka.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - U ponedjeljak, 31. svibnja u čast Dana grada Zagreba održat će se akcija "Dan ljubaznosti u prometu", kojom se potiče veća tolerancija i uvažavanje između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača na poštivanje prednosti pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima, najavila je danas Policijska uprava zagrebačka.

Akciju ća se održat od 10 do 14 sati za koje vrijeme će 80 učenika Škole za cestovni promet i pripadnika prometnih jedinica mladeži na 30 pješačkih prijelaza u gradu nadzirati poštivanje prednosti pješaka.

Organizatori ove prometne akcije - Odjel za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke i Turistička zajednica Grada Zagreba - ističu kako od "vozača očekuju da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko kolnika, dok pješake žele potaknuti da se vozačima zahvale naklonom glave ili osmijehom".

Glavna je svrha "Dana ljubaznosti u prometu, koji se održavaju po osmi put, osjećati se sigurnije i ugodnije u Zagrebu.

Organizatori će iz skupine savjesnih vozača izvuči njih deset, prema registracijskim oznakama vozila, kojima će 15. lipnja u direktor u zagrebačkoj turističkoj zajednici biti uručene pohvale i prigodne nagrade.

Tijekom prošlogodišnje akcije od ukupno 19.853 kontrolirana vozača, njih 7.837 ili 39,47 posto, propustilo je pješake na zebri, što je u odnosu na akciju godinu ranije, povećanje od tek 0,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙