FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DO 29. SVIBNJA DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Od danas do 29. svibnja u svimstanicama za tehničke preglede u Hrvatskoj održava se akcija Danitehničke ispravnosti vozila, rečeno je na današnjoj konferenciji zanovinare u Hrvatskom autoklubu (HAK).
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Od danas do 29. svibnja u svim stanicama za tehničke preglede u Hrvatskoj održava se akcija Dani tehničke ispravnosti vozila, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom autoklubu (HAK).

Svrha je akcije da se preventivnim i dobrovoljnim neobaveznim pregledom tehničke ispravnosti vozila smanji broj neispravnih vozila na našim cestama i tako poveća sigurnost prometa.

Za vrijeme Dana tehničke ispravnosti vozila u stanicama za tehničke preglede zainteresiranim vozačima stručnjaci će pregledati vozilo, omogućiti uvid u obavljanje tehničkog pregleda i objasniti što sve treba pregledati.

Nadzornici u stanicama za tehničke preglede ustanovit će opće stanje vozila, a posebice uređaje za kočenje, upravljački mehanizam i svjetla kao bitne dijelove o kojima ovisi sigurnost vozila.

Također će se obaviti ekotest koji će se ove godine od 1. listopada obvezno primjenjivati kod tehničkih pregleda.

Akcija je besplatna i dobrovoljna pa nema nikakvih sankcija za vozače koji budu dali pregledati svoje vozilo, samo će ih stručnjaci uputiti da otklone kvarove i greške.

Organizatori akcije su HAK i Centar za vozila Hrvatske u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka, Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa, Hrvatskim savjetom za sigurnost prometa na cestama i stanicama za tehničke preglede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙