FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAFTNI SEKTOR PRITIŠĆE EUROPSKE DIONICE

LONDON, FRANKFURT, 28. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Gubici dionica unaftnom zasjenili su danas na europskim burzama sve pozitivne vijestiiz korporacija i izazvali blagi pad vrijednosti europskih dionica.
LONDON, FRANKFURT, 28. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Gubici dionica u naftnom zasjenili su danas na europskim burzama sve pozitivne vijesti iz korporacija i izazvali blagi pad vrijednosti europskih dionica.

Londonski Ftse indeks do podneva je oslabio 0,13 posto, na 4.447 bodova. Frankfurtski DAX spustio se svega 0,06 posto, na 3.911 bodova.

Dionice naftnih kompanija kao što su Royal Dutch/Shell, BP i Total našle su se među današnjim najvećim gubitnicima, povučene na dolje nastavkom klizanja cijene sirove nafte pred produljeni vikend i sastanak Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) idućeg tjedna. Na tome sastanku očekuje se da taj naftni kartel odluči znatno povećati proizvodnju.

"Iako šire tržište ima koristi od nižih cijena nafte i revizije američkih podataka o gospodarskom rastu u prvome tromjesečju na više, dionice blue-chip kompanija i dalje uvelike osciliraju", ocijenio je današnju situaciju na tržištima Henk Potts, menadžer ulaganja u odjelu privatnog bankarstva Barclays Private Clients.

Trgovanje bi danas trebalo biti općenito nešto slabijeg intenziteta, budući se veći dio Europe i Sjedinjene Države pripremaju za produljeni vikend zbog praznika u ponedjeljak.

Nikkei indeks Tokijske burze danas je porastao 1,3 posto, na 11.309 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙