FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV POTPISAO NOVI SPORAZUM O EKSPLOATACIJI NAFTE U ALBANIJI

BEČ, 28. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Austrijska naftna grupacija OMVpotpisala je sporazum o podjeli operacija eksploatacije i proizvodnjenafte i plina na novoj albanskoj platformi na moru, koju će dijelitisa švedskim Lundin Petroleumom.
BEČ, 28. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Austrijska naftna grupacija OMV potpisala je sporazum o podjeli operacija eksploatacije i proizvodnje nafte i plina na novoj albanskoj platformi na moru, koju će dijeliti sa švedskim Lundin Petroleumom.

Lundin i OMV prethodno su dijelili takve operacije na albanskom kopnenom naftnom Bloku D. No, s albanskom su se Nacionalnom agencijom za naftu dogovorili o obustavi operacija na tome bloku i prebacivanju na novu platformu na moru, navodi se u danas objavljenom priopćenju OMV-a.

"Nova licenca proširit će naš portfelj u Albaniji. Koristit ćemo najmoderniju 3D seizmičku tehnologiju u potrazi za naftom i, po prvi puta u Albaniji, plinom", kazao je Helmut Langanger, član uprave OMV-a i čelnik istraživanja i proizvodnje u toj tvrtki.

Nova će platforma biti u 50-postotnom vlasništvu OMV-a i 50-postotnom Lundina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙