FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINA I KAZAHSTAN DOGOVORILI IZGRADNJU NOVOG NAFTOVODA

PEKING, 18. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Kina i Kazahstan dogovorili sudanas izgradnju novog naftovoda između te dvije zemlje, izvijestili sukineski mediji.
PEKING, 18. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Kina i Kazahstan dogovorili su danas izgradnju novog naftovoda između te dvije zemlje, izvijestili su kineski mediji.

Sporazum o tome potpisan je tijekom posjeta kazahstanskog predsjednika Nursultana Nazarbayeva Pekingu.

Kina, suočena s neprestanim nestašicama energije, nada se da će s Kazahstanom postići dogovor oko još takvih projekata, izjavio je kineski predsjednik Hu Jintao.

Izgradnju 1.240 kilometara dugačkog naftovoda zajednički će voditi kineski National Petroleum Corp. te kazahstanski KazMunaiGaz. Naftovod će ići od Atasua na sjeverozapadu Kazahstana do granice s Kinom.

To će biti drugi odvojak 3.000 kilometara dugačkog naftovoda putem kojeg se očekuje transport 10 milijuna tona sirove nafte godišnje. Izgradnja će započeti u kolovozu, i bit će dovršena do 2005., a nije objavljeno koliko će stajati.

Kada bude potpuno završen, taj naftovod imat će tri odvojka, a kapacitet će mu iznositi 20 milijuna tona nafte godišnje. Njime će kaspijska nafta stizati na zapad Kine. Obje zemlje razmatraju i izgradnju plinovoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙