FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SCARPA BONAZZA OBEĆAVA DA ITALIJA NEĆE DOPUSTITI USPOSTAVU RIBOLOVNO-EKOLOŠKE ZONE

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Ribarstvo na Jadranu za Italijupredstavlja važno pitanje jer u tim vodama ribari 800 talijanskihplovila, osiguravajući dohodak posadama i njihovim obiteljima, kao iopskrbu s ribarstvom povezane proizvodnje, rekao je za agenciju ANSAtalijanski podtajnik zadužen za ribarstvo Paolo Scarpa Bonazza.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Ribarstvo na Jadranu za Italiju predstavlja važno pitanje jer u tim vodama ribari 800 talijanskih plovila, osiguravajući dohodak posadama i njihovim obiteljima, kao i opskrbu s ribarstvom povezane proizvodnje, rekao je za agenciju ANSA talijanski podtajnik zadužen za ribarstvo Paolo Scarpa Bonazza.

Scarpa Bonazza je agenciji izjavu dao povodom susreta susreta 4. lipnja u Bruxellesu na kojem će sudjelovati predstavnici Europske komisije, talijanski podtajnik za vanjske poslove Roberto Antonione i njegove hrvatske i slovenske kolege, a u središtu razgovora će biti odluka hrvatskog parlamenta o uspostavi ribolovno-ekološke zone na Jadranu, stoji u vijesti.

"Talijanski ribari mogu bit mirni. Pitanje ribolovne zone na Jadranu u središtu je pozornosti vrhova vlade i bit će učinjeno sve kako bi se otklonila pretpostavka isključive ribarske zone. Nikada nećemo moći prihvatiti da budemo isključeni iz voda u kojima smo uvijek ribarili", rekao je Scarpa Bonazza, prenosi ANSA.

"Ako Hrvatska želi ući u Uniju mora prihvatiti europska pravila sljedeći zajednički, a ne unilateralni, pristup. No uvjeren sam da će se Hrvatska na kraju zauzeti odgovoran i dosljedan stav koji će je uskoro, kao što i mi želimo, dovesti u veliku europsku obitelj", kaže Scarpa Bonazza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙