FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani bioetike u Rijeci

RIJEKA,26. svibnja(Hina) - Peti "Dani bioetike na Medicinskom fakultetuu Rijeci", u sklopu kojih se održava međunarodni simpozij bioetičara,počeli su danas predstavljanjem knjige "Distanazija - do kadaprodužavati život" brazilskog teologa, filozofa i bioetičara LeaPesinija.
RIJEKA,26. svibnja(Hina) - Peti "Dani bioetike na Medicinskom fakultetu u Rijeci", u sklopu kojih se održava međunarodni simpozij bioetičara, počeli su danas predstavljanjem knjige "Distanazija - do kada produžavati život" brazilskog teologa, filozofa i bioetičara Lea Pesinija.

Knjiga o distanaziji među prvim je takvim izdanjima u kojima se autor bavi problemima tzv. bezmilosnog umiranja, odnosno produžavanjem života medicinskom tehnologijom, pojašnjavaju u Hrvatskom bioetičkom društvu.

Bioetika je novija znanstvena disciplina koja proučava etička pitanja u medicini, zdravstvu, ekologiji i populacijskoj politici.

Dani bioetike održavaju se od 26. do 28. svibnja u sklopu tjedna riječkog Sveučilišta, a organiziraju ih riječki Medicinski fakultet, Hrvatsko bioetičko društvo, Međunarodno udruženje za kliničku bioetiku i Riječka nadbiskupija. U radu simpozija sudjelovat će stručnjaci s tog područja, predstavnici hrvatskih sveučilišta i više vjerskih zajednica.

Sutra će biti održan okrugli stol "Bioetika, ekumenizam i međureligijski dijalog o pitanjima smrti i umiranja (eutanazija, distanazija, hospicijska medicina)", a nakon toga o tim će temama izlagati Leo Pessini, predstavnici Hrvatskog društva za hospicij i predstavnici šest vjerskih zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙