FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: URSO O TALIJANSKIM ULAGANJIMA NA BALKANU

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Talijanski doministar za proizvodnedjelatnosti Adolfo Urso je na skupu udruge industrijalaca Vicenzegovorio o talijanskim ulaganjima u četiri slobodneindustrijsko-poslovne zone u Hrvatskoj, od kojih su dvije u Istri,prenosi agencija ANSA.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Talijanski doministar za proizvodne djelatnosti Adolfo Urso je na skupu udruge industrijalaca Vicenze govorio o talijanskim ulaganjima u četiri slobodne industrijsko-poslovne zone u Hrvatskoj, od kojih su dvije u Istri, prenosi agencija ANSA.

Govoreći o mogućnostima za trgovinu koje nudi Balkan Urso je naglasio kako će inicijativa ulaganja u slobodne industrijsko-poslovne zone "omogućiti Talijanima da se susretnu s rasprostranjenom talijanskom zajednicom i vrlo snažnim povijesnim i kulturalnim sjećanjima", navodi agencija. Balkan nudi prigode u neposrednom talijanskom susjedstvu, ocijenio je Urso istaknuvši potrebu internacionalizacije talijanskih tvrtki. Stvaraju se makroregije i gospodarstva poput onog Balkana gdje je za ulazak na tržište nužno proizvoditi na licu mjesta, preskačući tako carinske barijere i približavajući se sirovinama, napomenuo je Urso na skupu u Vicenzi, prenosi agencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙