FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ŠIRENJE EU-A POTICAJ BALKANSKIM ZEMLJAMA ZA PROVEDBU REFORMI

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Talijanski ministra vanjskih poslovaFranco Frattini je na skupu zemalja Srednjoeuropske inicijative (SEI)u Portorožu izrazio želju da širenje Europske unije ohrabri zemljezapadnog Balkana da ubrzaju put razvoja i reformi, izvješćujetalijanska agencija ANSA u utorak.
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Talijanski ministra vanjskih poslova Franco Frattini je na skupu zemalja Srednjoeuropske inicijative (SEI) u Portorožu izrazio želju da širenje Europske unije ohrabri zemlje zapadnog Balkana da ubrzaju put razvoja i reformi, izvješćuje talijanska agencija ANSA u utorak.

Frattini je na skupu u Portorožu, govoreći o stanju u zemljama zapadnog Balkana izrazio zadovoljstvo napretkom koji se ostvaruje u Albaniji i Bosni, gdje rad Visokog predstavnika Paddyja Ashdown mora ipak biti dopunjen i većim doprinosom lokalnih institucija, dok je glede Srbije i Crne Gore govorio o važnoj ulozi u osiguravanju regionalne ravnoteže, prenosi agencija. Frattini je govorio i o stanju u Hrvatskoj i Makedoniji te Zagrebu i Skoplju odao priznanje za ostvarene napore, poglavito nakon Ohridskih sporazuma, navodi agencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙