FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER: DIONICE SUNČANOG HVARA NISU U RUKAMA QUAESTUSA

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Oko privatizacije Sunčanog Hvaraništa nismo odlučili, pozivam sve da se jave na natječaj, a Vlada ćeocijeniti koja je ponuda najbolja, izjavio je u srijedu u Saborupremijer Ivo Sanader, odbacujući oporbene kritike da su dionice toghotelskog kompleksa već u rukama fonda Quaestus.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Oko privatizacije Sunčanog Hvara ništa nismo odlučili, pozivam sve da se jave na natječaj, a Vlada će ocijeniti koja je ponuda najbolja, izjavio je u srijedu u Saboru premijer Ivo Sanader, odbacujući oporbene kritike da su dionice tog hotelskog kompleksa već u rukama fonda Quaestus.

Premijer je odbacio prigovor SDP-ovca Josipa Leke da Vlada, raspisivanjem javnog natječaja, samo obmanjuje javnost jer je dionice Sunčanog Hvara već prepustila Quaestusu, što je, kaže Leko, prošli tjedan potvrdio i predstavnik tog fonda gostujući na Hrvatskom radiju.

"Što netko govori mene ne zanima. Pozivam sve u Hrvatskoj da se jave na javni natječaj, a mi ćemo odlučiti tko ima najbolju ponudu", rekao je Sanader u saborskom 'aktualnom prijepodnevu'.

Na Lekinu ocjenu da ovakav, netransparentan model podsjeća na HDZ-ovu privatizaciju iz 1990-ih, Sanader je odgovorio da model javno-privatnog partnerstva podsjeća na najbolja rješenja na zapadu, "za razliku od bivše Vlade koja je ovakve hotele prodavala za jednu kunu, a nije se znalo gdje je nestao vlasnik".

Najavio je da će Vlada do kraja ove godine Saboru predložiti novi zakon koji će regulirati rad nedjeljom, poštujući odluku Ustavnog suda te potrebu najnužnije opskrbe građana.

Pozivamo sve koji zastupaju naše stajalište o protivljenju rada nedjeljom, ali i potrebu najnužnije opskrbe građana, da nam se priključe u nalaženju najboljeg rješenja, rekao je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙