FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Pavla Primorca "Dim Sotonin"

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Naklada Vukman iz Trogirapredstavila je večeras u Hrvatskoj kulturnoj zakladi na tribiniHrvatskoga slova knjigu Pavla Primorca "Dim Sotonin".
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Naklada Vukman iz Trogira predstavila je večeras u Hrvatskoj kulturnoj zakladi na tribini Hrvatskoga slova knjigu Pavla Primorca "Dim Sotonin".

O knjizi su govorili katolički novinar i publicist Živko Kustić, urednik u Glasu Koncila Tomislav Vuković i nakladnik Zoran Vukman.

Primorac se usuđuje reći ono što drugi ne smiju, rekao je Kustić i dodao kako Primorac prokazuje Sotonu čiji je duh prodro i u Crkvu. Sotona je posebno alergičan na vrijednosti kao što su Bog i Domovina, rekao je Kustić i dodao kako se danas iz hrvatske javnosti pokušavaju protjerati religija i domoljublje.

Primorac u knjizi "Dim Sotonin" (207 str) u devet poglavlja piše o proroštvima, Crkvi i Anticrkvi, kristološkom domoljublju, anarholiberalizmu, konzervatizmu, kristocentrizmu, feminizmu, homoseksualnosti, "'non serviam' i obraćenju".

U osmom poglavlju u knjizi su objavljeni napadji na Primorčeva stajališta u javnim glasilima, a deveto poglavlje objavljuje Primorčeve odgovore na na njih.

"Mladi katolički svećenik otvoreno piše o dijaboličnom duhu koji se uvlači u Crkvu pokušavajući je rastrojiti iznutra, o mentalitetu grijeha i lažnom Svjetlonoši, o kultu bluda, oholosti i korijenima velike apostazije. Tko su propovjednici antievanđelja? Zašto je 'non serviam' postalo dijabolično geslo anarholiberalizma? Knjiga je otvorena, oštra i lucidna katolička kritika feminizma i homoseksualnosti", piše na omotu knjige Pavla Primorca.

Pavle Primorac je svećenik i katolički publicist. Kolumnist je tjednika za kulturu "Hrvatsko slovo". Ovo je njegova prva knjiga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙