FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Carrolla Quigleya "Anglo-američki establishment"

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Zagrebački nakladnik Emil Čićpredstavio je večeras na tribini "Hrvatskoga slova" u Hrvatskojkulturnoj zakladi hrvatski prijevod knjige američkoga povjesničaraCarrolla Quigleya "Anglo-američki establishment - od Rhodesa doClivedena".
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Zagrebački nakladnik Emil Čić predstavio je večeras na tribini "Hrvatskoga slova" u Hrvatskoj kulturnoj zakladi hrvatski prijevod knjige američkoga povjesničara Carrolla Quigleya "Anglo-američki establishment - od Rhodesa do Clivedena".

O knjizi su govorili Marko Veselica, Nedjeljko Kujundžić i prevoditelj knjige Emil Čić.

"U pozadini versajskih projekata stvaranja Jugoslavija u stvarnosti su stajali britanski probitci", ustvrdio je Veselica i dodao kako se "u današnjem svijetu vode vrlo složeni i rafinirani procesi koji bi mogli, ako ne nađemo načina da im se suprotstavimo, dovesti u pitanje hrvatsku državnu nezavisnost i opstanak cijeloga hrvatskog naroda."

"Quigleyeva knjiga je ključ za razumijevanje svih prošlostoljetnih, ali i današnjih prijepora u svijetu", rekao je Kujundžić.

"Knjiga je prava riznica podataka koji objašnjavaju sve ono što nam se događalo do danas", istaknuo nakladnik i prevoditelj Emil Čić.

"Anglo-američki establishment" je knjiga koja "historiografski obrađuje stvaranje i djelatnost tajnih društava za očuvanje britanske imperijalne politike po načelima federalizacije i preustroja engleskih kolonija u britanski Commonwelt".

Autor istražuje "načine okupljanja moćnih skupina koje su svoj utjecaj u početku širile nepotizmom i grananjem obiteljskih veza".

Ta je skupine povezao na ideološkoj, financijskoj i političkoj razini lord Alfred Milner.

Quigley otkriva "tajanstveni svijet" Cecilova bloka, tajne udruge bogataša Cecila Rhodesa, Milnerova Kindergartena, skupine oko The Timesa, Okrugloga stola i osnivača londonskoga Kraljevskog instituta za međunarodne poslove te njihovu ulogu u britanskoj i međunarodnoj politici tijekom Prvoga i Drugog svjetskog rata.

Američki nakladnik "Emissary Publications" objavio je tu knjigu 1981.

Povjesničar Carroll Quigley (1910.-1977.) napisao je i knjige "Evolucija civilizacije" te "Tragedija i nada - Povijest svijeta u naše vrijeme".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙