FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Naftni derivati od sutra opet skuplji

LJUBLJANA,24. svibnja 2004.(Hina) - Slovenski distributeri naftnihderivata priopćili su da od večeras u 24 sata ponovo nakon dva tjednadižu cijene na svojim crpkama. (Hina) xfl ysb
LJUBLJANA,24. svibnja 2004.(Hina) - Slovenski distributeri naftnih derivata priopćili su da od večeras u 24 sata ponovo nakon dva tjedna dižu cijene na svojim crpkama.

Nova je cijena slovenskog 98-oktanskog bezolovnog benzina 212 tolara, a cijena 95-oktanskog 207,2 tolara. Poskupljenje motornih benzina iznosi između 2,5 i 3 posto, a uzrokovano je poskupljenjem nafte na svjetskim tržištima i nemogućnošću vlade da intervenira smanjenjem trošarina.

Kako je priopćilo slovensko ministarstvo financija, dosadašnjim smanjenjem trošarina koje su sada na najnižem dopuštenom europskom nivou, vlada se u ovoj godini odrekla skoro 50 milijuna eura proračunskih sredstava, ali više na cijene derivata neće moći utjecati. Statistički zavod priopćio je da će sadašnje poskupljenje derivata na tekuću inflaciju utjecati sa 0,2 posto.

Najviše je poskupilo loživo ulje čija je nova cijena 102 tolara za litru.

(Hina) xfl ysb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙