FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIJEĆE HRT-A OTVORILO KANDIDATURE ZA DIREKTORE programa I GLAVNE UREDNIKE INFORMATIVNOG PROGRAMA

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a otvorilo jedanas ukupno 12 kandidatura pristiglih na natječaj za direktore teglavne urednike Informativnog programa HTV-a i Hrvatskog radija (HR).
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a otvorilo je danas ukupno 12 kandidatura pristiglih na natječaj za direktore te glavne urednike Informativnog programa HTV-a i Hrvatskog radija (HR).

Zbog nepotpune dokumentacije odbačene su četiri kandidature.

Za mjesto direktora programa HTV-a pristigla je jedna kandidatura - Tatjane Šimić, koja je prihvaćena.

Od tri ponude za direktora programa HR-a valjanom je proglašena samo ona Domagoja Veršića.

Odbačena je kandidatura Duška Radića, koji je umjesto uvjerenja o petogodišnjem uredničkom iskustvu priložio preslik radne knjižice kao i kandidatura Mate Tomljenovića kojemu je uvjerenje umjesto Uprave izdao urednik RTV centra Dubrovnik.

Za glavnog urednika Informativnog programa HTV-a prihvaćene su kandidature Vladimira Rončevića, Gorana Rotima, Zlatne Polojac-Belavić i Hrvoja Đurašina.

Odbačena je kandidatura Nikole Kristića za to mjesto jer nije podnio valjane dokaze da je na uredničkim poslovima proveo pet godina traženih u natječaju, dok je u kandidaturi Katje Kušec za isto mjesto nedostajala pisana izjava da nema kazneni imunitet, pa je iz tog razloga odbačena.

Kristićevu primjedbu da je ugovor o radu koji je priložio svojoj kandidaturi dokaz o njegovu uredničkom iskustvu, jer ga, kaže, nije mogao sklopiti da nije ispunjavao uvjete tražene u natječaju, Vijeće je, na prijedlog pravne službe, odbacilo.

Odbačena je i kandidatura Grge Mrvice za mjesto glavnog urednika Informativnog programa HR-a jer preslik ugovora o radu koji je priložio ne dokazuje da je na uredničkim poslovima proveo pet godina traženih u natječaju.

Pod točkom razno, predsjednik Vijeća Zdenko Ljevak pročitao je pismo u kojem član Danko Bljajić traži da se pri Ravnateljstvu HRT-a žurno osnuje povjerenstvo koje će utvrditi je li sa Željkom Mavrovićem na konstituirajućoj sjednici Vijeća zamijenio listiće s trajanjem mandata.

Vijeće je zaključilo da po Zakonu o HRT-u, Ravnateljstvu ne može izdavati naloge niti davati upute, pa je odlučeno da se glavnog ravnatelja HRT-a Mirka Galića zamoli da na idućoj sjednici Vijeće izvijesti o tome što je Ravnateljstvo poduzelo kako bi se razjasnilo je li prilikom ždrijebanja koje je trebalo odlučiti koji će član Vijeća svoju dužnost obnašati dvije, a koji četiri godine, bilo zamjene listića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙