FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA: OD LIPNJA CARINA NA IZVOZ NAFTE 18 POSTO VIŠA

MOSKVA, 21. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Rusija je od 1. lipnjapovećala carinu na izvoz nafte za 18 posto, na 41,6 američki dolar potoni, nakon rasta međunarodnih cijena nafte s Urala, objavila je danasruska vlada.
MOSKVA, 21. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Rusija je od 1. lipnja povećala carinu na izvoz nafte za 18 posto, na 41,6 američki dolar po toni, nakon rasta međunarodnih cijena nafte s Urala, objavila je danas ruska vlada.

U vladinoj se rezoluciji, objavljenoj u službenom listu Rossiiskaya Gazeta, navodi da će carina na izvoz sirove nafte porasti od 1. lipnja, dok će ona na izvoz novih naftnih proizvoda porasti od 17. lipnja.

Carina na izvoz rafiniranih proizvoda povećat će se na 37,5 dolara po toni, u odnosu na prethodnih 31,7 dolar. Carina na izvoz nafte trenutno iznosi 35,2 dolara po toni.

Rusija, drugi po veličini izvoznik sirove nafte u svijetu, carine određuje na temelju dvomjesečnog prosjeka cijena njezine glavne nafte s Urala i to i na mediteranskom i na tržištu u Rotterdamu.

Rusija će od druge polovice 2004. uvesti novu metodu kalkulacije carine za izvoz sirove nafte, prema kojoj će ona rasti kako budu rasle cijene nafte.

Ta je zemlja također počela razmatrati nove sustave računanja carine za rafinirane naftne proizvode, koja bi povećala carinu na izvoz goriva. Ta carina trenutno iznosi 90 posto one na izvoz nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙