FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požeško-slavonski HND prosvjeduje zbog ugrožavanja novinarske slobode

POŽEGA, 31. prosinca 2005. (Hina) - Članovi Ogranka HND-aPožeško-slavonske županije danas su priopćenjem, u povodu jučerašnjegizgreda pred zgradom požeško-slavonske Županijske skupštine, izraziliprosvjed i ogorčenje zbog ugrožavanja novinarske slobode.
POŽEGA, 31. prosinca 2005. (Hina) - Članovi Ogranka HND-a Požeško-slavonske županije danas su priopćenjem, u povodu jučerašnjeg izgreda pred zgradom požeško-slavonske Županijske skupštine, izrazili prosvjed i ogorčenje zbog ugrožavanja novinarske slobode.

"Novinari su grubo onemogućeni u obavljanju svojeg posla, a nažalost u nastaloj incidentnoj situaciji i naguravanju jedna je novinarka lakše ozlijeđena.

Uoči održavanja sjednice skupštine Požeško-slavonske županije, ispred samog ulaza u Županijsku palaču, novinarima su ulazak onemogućili zaštitari te nepoznate osobe. U pokušaju da, zajedno s dijelom oporbenih vijećnika, ipak uđu u vijećnicu radi izvještavanja, došlo je do grubog naguravanja, a red je pokušala uvesti i policija koju su novinari sami pozvali.

Ovakvim ponašanjem, kojim je na najgrublji način ugrožena novinarska sloboda izvještavanja s događaja, članovi su Ogranka ogorčeni i očekuju primjerene mjere te reakciju mjerodavnih institucija", kaže se u priopćenju koje su potpisali predsjednica Ogranka Verica Rebrina i grupa novinara, među kojima i Sanja Najvirt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙