FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nobelovka Montalcini: Zametak nije ljudsko biće

RIM, 28. prosinca 2005. (Hina) - Zametak nije ljudsko biće, rekla je usrijedu talijanska dobitnica Nobelove nagrade za medicinu Rita LeviMontalcini, odgovarajući na tvrdnju pape Benedikta XVI. da je "embrijpočetak života".
RIM, 28. prosinca 2005. (Hina) - Zametak nije ljudsko biće, rekla je u srijedu talijanska dobitnica Nobelove nagrade za medicinu Rita Levi Montalcini, odgovarajući na tvrdnju pape Benedikta XVI. da je "embrij početak života".

"Da bi se moglo govoriti o ljudskom biću potrebna je nazočnost formiranog živčanog sustava, cjelovitog i funkcionirajućeg", rekla je 96-godišnja Nobelovka, koja je i doživotna talijanska senatorica.

Takva aktivnost "ne postoji u zametku, koji se u prva dva tjedna života u maternici sastoji od skupa nediferenciranih stanica, bez moždanih aktivnosti koje omogućuju razmišljanje, reagiranje, patnju i sreću kako se može utvrditi poslije rođenja", zaključila je Montalcini.

Benedikt XVI. je tijekom današnjeg obraćanja na općoj audijenciji srijedom kazao kako je ljudsko biće smatrano takvim od njegova začetka, a da Bog u embriju vidi već cijelu njegovu budućnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙