FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND najoštrije osuđuje jučerašnji inicident u Požegi

ZAGREB, 31. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND)danas je priopćilo da najoštrije osuđuje inicident koji se u petak 30.prosinca dogodio u Požegi kad su novinari bili onemogućeni uobavljanju posla, a novinarka HTV-a Sanja Najvirt ozbiljnoozlijeđena.
ZAGREB, 31. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) danas je priopćilo da najoštrije osuđuje inicident koji se u petak 30. prosinca dogodio u Požegi kad su novinari bili onemogućeni u obavljanju posla, a novinarka HTV-a Sanja Najvirt ozbiljno ozlijeđena.

Jučerašnji incident dogodio se pred Županijskom palačom u kojoj se održavala sjednica Skupštine Požeško-slavosnke županije, a novinarka je ozlijeđena u naguravanju pred vratima Palače.

"HND upozorava na alarmantan porast nasilja, pa i političkog nasilja, kojega su sve češće žrtve mediji i novinari u Hrvatskoj.

"Učestale zabrane novinarima da, kao predstavnici javnosti, obavljaju svoj posao, uzela je na lokalnim razinama toliko maha da zahtijeva žestoku osudu svih udruga civilnog društva, kao i primjerenu reakciju državnih institucija te sindikata i političkih stranaka.

"Zemlja u kojoj se nizu novinara prijeti likvidacijom, zabranjuje ulaz u službene, čak i javne prostore, sudi zbog napisane riječi, u kojoj vladajuće stranke na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini žele uređivati medije, u kojoj se uslijed političkih pritisaka smjenjuju novinari i urednici, a lokalni politički moćnici odlučuju tko smije izvješćivati o njihovom poslu, a tko ne, takva zemlja, smatra HND, mogla bi imati ozbiljnih problema u procesu pristupanja Europskoj Uniji", kaže se u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva koje je potpisao njegov predsjednik Dragutin Lučić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙