FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

El Al na putničke avione uveo proturaketne sustave

JERUZALEM, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Izraelski državniavioprijevoznik El Al na jedan je svoj putnički zrakoplov montiraoproturaketni sustav, a u idućim mjesecima kani tako opremiti jošaviona koji lete u "problematična" područja, objavio je u petakizraelski dnevnik Yediot Ahronot.
JERUZALEM, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Izraelski državni avioprijevoznik El Al na jedan je svoj putnički zrakoplov montirao proturaketni sustav, a u idućim mjesecima kani tako opremiti još aviona koji lete u "problematična" područja, objavio je u petak izraelski dnevnik Yediot Ahronot.

Izrael je odlučio na taj način osigurati svoje avione nakon što su gerilci u Keniji 2002. pokušali ručnim bacačem raketa srušiti izraelski putnički zrakoplov.-

Zaštitni sustav na El Alovim zrakoplovima izvorno je namijenjen vojnim letjelicama, a prilagođen je putničkima, objavio je Yediot.

Sustav se oslanja na radar koji brzo skenira područje oko aviona i pokazuje sve što je ispaljeno u njegovu smjeru, piše Yedeiot. Otkrije li sustav kakvu prijetnju, ometa neprijateljsku vatru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙