FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: povećan broj nezaposlenih osoba

OSIJEK, 30. prosinca 2005. (Hina) - Potkraj studenog u osječkojPodručnoj službi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) evidentiranesu 31.182 nezaposlene osobe, što je 1,8 posto više nego u listopadu,ali i 3,4 posto manje u odnosu na studeni 2004. godine.
OSIJEK, 30. prosinca 2005. (Hina) - Potkraj studenog u osječkoj Područnoj službi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) evidentirane su 31.182 nezaposlene osobe, što je 1,8 posto više nego u listopadu, ali i 3,4 posto manje u odnosu na studeni 2004. godine.

Prema podacima ove Područne službe nezaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji se tijekom jedanaest mjeseci ove godine smanjivala po prosječnoj mjesečnoj stopi od 0,5 posto, ali se, nakon nekoliko mjeseci smanjivanja, posljednja dva mjeseca ponovno bilježi prosječni rast nezaposlenosti od 1,6 posto.

U studenom se u evidenciju nezaposlenih prijavilo 1.929 osoba, dok je ukupan odliv iz evidencije iznosio 1.390 osoba, od kojih je 539 zaposleno (81,5 posto na određeno vrijeme), a 851 osoba brisana iz evidencije zbog ostalih razloga.

Stopa zapošljavanja tijekom 11 mjeseci ove godine u ovoj područnoj službi HZZ-a iznosila je 25 posto, što znači da se na 100 nezaposlenih zapošljavalo 25 osoba, i u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećala se za 0,4 posto.

Stopa zapošljavanja ove se godine kretala od 8,3 posto za radnike bez završene osnovne škole do 41 posto za radnike sa završenim fakultetom.

U studenom ove godine osječkoj je Područnoj službi HZZ-a prijavljeno 561 slobodno radno mjesto, što je za 127 mjesta manje nego u listopadu, i tri mjesta manje u odnosu na studeni prošle godine. Najveći broj slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz prerađivačke industrije, građevinarstva te zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

(Hina) xivuc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙