FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: u studenom 17.493 nezaposlenih

RIJEKA, 9. prosinca 2005. (Hina) - Na području Primorsko-goranskežupanije u studenom su evidentirane 17.493 nezaposlene osobe, što je uodnosu na listopad 2,4 posto više nezaposlenih, a u odnosu na istimjesec prošle godine 4,6 posto manje nezaposlenih, podaci su izpodručne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Rijeci.
RIJEKA, 9. prosinca 2005. (Hina) - Na području Primorsko-goranske županije u studenom su evidentirane 17.493 nezaposlene osobe, što je u odnosu na listopad 2,4 posto više nezaposlenih, a u odnosu na isti mjesec prošle godine 4,6 posto manje nezaposlenih, podaci su iz područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Rijeci.

U studenom je priliv u registriranu nezaposlenost u toj županiji bio je veći od odljeva iz nezaposlenosti.

U evidenciju nezaposlenih prijavilo se 1487 osoba ili 21,4 posto manje nego istog mjeseca prošle godine.

Od ukupna broja novoprijavljenih osoba njih 85,7 posto imalo je prethodno radno iskustvo, a najviše ih je prijavljeno nakon rada u djelatnosti hoteli i restorani te u trgovini i prerađivačkoj industriji.

Iz evidencija su pak otišle 1074 osobe, što je u odnosu na isti mjesec prošle godine 6,9 posto više. Na osnovi ugovora o radu zaposlena je njih 441, a 633 osobe su brisane iz drugih razloga.

Većina novozaposlenih, njih 83,5 posto, zaposlili su se na određeno vrijeme. Sezonski je zaposleno njih 1,1 posto, a 19,5 posto osoba zaposleno je na neodređeno vrijeme.

Najveći se broj zaposlio u trgovini, te u obrazovanju i prerađivačkoj industriji.

U studenom su poslodavci prijavili ukupno 466 slobodnih radnih mjesta ili 0,7 posto više nego istoga mjeseca prošle godine, a najviše je slobodnih radnih mjesta prijavljeno u poslovanju nekretninama, trgovini i prerađivačkoj industriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙