FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaczynski odobrio produljenje poljske misije u Iraku

VARŠAVA, 29. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Novi poljski predsjednik LechKaczynski iz konzervativne stranke Pravo i pravednost prihvatio jeodluku vlade da poljski vojnici ostanu u Iraku do kraja 2006. godine,rekao je u četvrtak premijer Kazimierz Marcinkiewicz, također izstranke Pravo i pravednost.
VARŠAVA, 29. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Novi poljski predsjednik Lech Kaczynski iz konzervativne stranke Pravo i pravednost prihvatio je odluku vlade da poljski vojnici ostanu u Iraku do kraja 2006. godine, rekao je u četvrtak premijer Kazimierz Marcinkiewicz, također iz stranke Pravo i pravednost.

"Dogovor je zaključen", rekao je Kazimierz Marcinkiewicz poljskoj komercijalnoj televiziji TVN 24. Predsjednik Kaczynski potpisao je sve dokumente potrebne za produljenje poljske misije u Iraku za godinu dana, dodao je premijer.

Bivša poljska vlada Lijevog demokratskog saveza koja je u rujnu na izborima izgubila vlast najavljivala je povlačenje poljskih vojnika iz Iraka do kraja 2005. godine.

Po planu novog poljskog premijera poljski kontingent u Iraku do ožujka će biti smanjen s 1450 na 900 vojnika. Poljski vojnici koji će ostati obučavat će iračke snage sigurnosti u južnoj središnjoj zoni koja je pod poljskim zapovjedništvom

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙