FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaczynski položio prisegu kao novi poljski predsjednik

VARŠAVA, 23. prosinca 2005. (Hina/AP) - Lech Kaczynski (56), bivšiaktivist sindikata Solidarnost, položio je u petak prisegu kao novipoljski predsjednik, prenose svjetske agencije.
VARŠAVA, 23. prosinca 2005. (Hina/AP) - Lech Kaczynski (56), bivši aktivist sindikata Solidarnost, položio je u petak prisegu kao novi poljski predsjednik, prenose svjetske agencije.

"Svečano prisežem da ću poštivati ustav i štiti slobodu i neovisnost Poljske", kazao je Kaczynski pred oba doma poljskog parlamenta.

Svoju je prisegu završio riječima "tako mi Bog pomogao" što je njegov prethodnik bivši komunist Aleksandar Kwasniewski izbjegavao.

U svom obraćanju parlamentu Kaczynski, koji je pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora 23. listopada, govorio je o svojoj omiljenoj temi - čišćenju Poljske od korupcije.

"Država ne obavlja svoje dužnosti kako treba", rekao je Kaczynski. "A kao takva mora biti očišćena i ponovno izgrađena", istaknuo je novi poljski predsjednik obvezavši se da će se politika koju on bude provodio temeljiti na načelima "pravde, solidarnosti i iskrenosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙