FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka ima najviši postotak samačkih kućanstava

BERLIN, 29. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka je zemlja s najvišimpostotkom samačkih kućanstava, a prvi put je više kućanstava bez djeceod onih s djecom, pokazuje "Izvješće o stanju obitelji za 2005." štoga je u četvrtak u Berlinu predstavila zaklada Konrad Adenauer.
BERLIN, 29. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka je zemlja s najvišim postotkom samačkih kućanstava, a prvi put je više kućanstava bez djece od onih s djecom, pokazuje "Izvješće o stanju obitelji za 2005." što ga je u četvrtak u Berlinu predstavila zaklada Konrad Adenauer.

Zabilježen je i sve veći broj djece useljenika. Tako je svako osmo dijete rođeno u Njemačkoj stranog državljanstva, a u većim gradovima postotak djece kojoj su oba ili jedan roditelj stranci prelazi 40 posto.

Zbog niskog nataliteta primijećeno je i naglo starenje stanovništva kao i smanjenje ukupnog broja građana. Tako će, pokazuje izvješće, 2050. svaki treći stanovnik Njemačke biti stariji od 65 godina, dok će postotak osoba mlađih od 20 godina s današnjih 21 posto pasti ispod 16 posto.

Sve više starijih osoba živi samostalno tako da više od 90 posto osamdesetogodišnjaka živi u vlastitom kućanstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙