FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka i Francuska odbacuju britanski prijedlog proračuna EU

BERLIN, 8. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka i Francuska drže britanskiprijedlog proračuna Europske unije nezadovoljavajućim, priopćili suuoči početka redovitih njemačko - francuskih konzultacija u Berlinu učetvrtak navečer njemačka kancelarka Angela Merkel i francuskipredsjednik Jacques Chirac.
BERLIN, 8. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka i Francuska drže britanski prijedlog proračuna Europske unije nezadovoljavajućim, priopćili su uoči početka redovitih njemačko - francuskih konzultacija u Berlinu u četvrtak navečer njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Jacques Chirac.

"Britanski prijedlog je manjkav", izjavila je Merkel novinarima. Ona je istodobno naglasila da treba iskoristiti svaku priliku kako bi došlo do dogovora na sastanku Europskog vijeća sljedeći tjedan.

Francuski predsjednik Chirac je naglasio da je za njegovu zemlju važno da svaka članica EU-a "preuzme pravedan dio financiranja".

Merkel i Chirac su izjavili da je cilj njihovog susreta, između ostalog, i pronalaženje "konstruktivnih alternativa" uoči EU sastanka na vrhu.

Chirac je prije susreta izjavio da cilja ka "zajedničkom francusko - njemačkom stajalištu" uoči summita na kojem će glavna tema biti dogovor o proračunu EU-a za razdoblje od 2007. do 2013.

Kako je najavljeno, Merkel i Chirac će tijekom redovitih konzultacija raspravljati i o europskim vojnim misijama na Srednjem istoku i Balkanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙