FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačke židovske udruge traže prekid diplomatskih odnosa s Iranom

BERLIN, 9. prosinca 2005. (Hina) - Židovske udruge u Njemačkoj žestokosu u petak osudile najnovije antisemitske ispade iranskog predsjednikaMahmuda Ahmedinedžada te su od njemačke vlade zatražile prekiddiplomatskih odnosa s Iranom.
BERLIN, 9. prosinca 2005. (Hina) - Židovske udruge u Njemačkoj žestoko su u petak osudile najnovije antisemitske ispade iranskog predsjednika Mahmuda Ahmedinedžada te su od njemačke vlade zatražile prekid diplomatskih odnosa s Iranom.

"Sada treba poduzeti korake koji bi iranskom vodstvu jasno pokazali da ovakve izjave krše s međunarodnim pravom", izjavio je predsjednik Središnjeg vijeća židova u Njemačkoj Paul Spiegel za internet portal Netzeitung dodajući da pritom misli i na prekid diplomatskih odnosa.

Spiegel je pozdravio oštru kritiku njemačke kancelarke Angele Merkel na račun iranskog vodstva, ali istodobno smatra da verbalna kritika nije dovoljna.

"Ogorčenje samo nije dovoljno i mislim da treba preispitati da li se Iranu i dalje treba pružati pomoć za zemlje u razvoju", rekao je Spiegel izrazivši nadu da će Zapad najnovije istupe Ahmedinedžada "shvatiti ozbiljno".

Iranski predsjednik je prilikom jučerašnjeg obraćanja novinarima u Saudijskoj Arabiji predložio stvaranje izraelske države na području Njemačke i Austrije te je negirao postojanje holokausta, što je u Njemačkoj kažnjivo djelo.

Njemačka kancelarka Merkel i njezin gost Jacques Chirac, koji je jučer boravio u Berlinu na njemačko-francuskim redovitim konzultacijama, odmah nakon toga okarakterizirali su Ahmedinedžadov istup "potpuno neprihvatljivim".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙