FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: nove bolničke prostorije i uređaji vrijedni dva milijuna kuna

BJELOVAR, 29. prosinca 2005. (Hina) - Na Internom odjelu Opće bolniceu Bjelovaru danas su otvorene novouređene prostorije u koje je zajednos opremom uloženo više od dva milijuna kuna, što će, rečeno je, znatnoproširiti i unaprijediti dijagnostiku, liječenje i rad tog odjela krozkoji na godinu prođe oko 3500 bolesnika, a dnevnu internističkubolnicu oko 1500.
BJELOVAR, 29. prosinca 2005. (Hina) - Na Internom odjelu Opće bolnice u Bjelovaru danas su otvorene novouređene prostorije u koje je zajedno s opremom uloženo više od dva milijuna kuna, što će, rečeno je, znatno proširiti i unaprijediti dijagnostiku, liječenje i rad tog odjela kroz koji na godinu prođe oko 3500 bolesnika, a dnevnu internističku bolnicu oko 1500.

Riječ je o internističkoj onkološkoj dnevnoj bolnici koja će na tjedan na kemoterapiju moći primiti 60 pacijenata oboljelih od karcinoma debelog crijeva, gušterače, želuca i sličnih bolesti.

Također je otvoren novouređen prostor za prijam hitnih internističkih bolesnika i opće internističke bolnice u kojima je, po riječima voditelja Internog odjela dr. Josipa Čičeka, osam umjesto dosadašnje samo jedne postelje. Interna je od danas bogatija i za prostor postintenzivne i postkoronarne skrbi s najsuvremenijom opremom. To je vrlo važno, jer je Bjelovarsko-bilogorska županija među vodećima u Hrvatskoj po broju bolesnih od krvožilnih bolesti, dodao je dr. Čiček.

Otvorena je i endoskopska jedinica za gastroskopiju s novim medicinskim uređajem vrijednim milijun i pol kuna koji je kupljen novcem iz županijskog proračuna.

Otvarajući novi Interni odjel, župan Damir Bajs napomenuo je da Županija stalno iz proračuna ulaže u zdravstvo te da je sada standard djelatnosti za interne bolesti u Općoj bolnici izjednačen sa standardima na takvim odjelima u drugim bolnicama u Hrvatskoj. Upozorio je na nedostatak liječnika specijalista u Internom odjelu kojih bi trebalo biti 22, a samo ih je devet.

Osim aparata za gastroskopiju, koji je platila Županija, za ostala su ulaganja novac izdvojili bjelovarski gospodarstvenici i ljekarničke tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙