FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U KB Split otvoren novi Odjel vaskularne kirurgije

SPLIT, 19. prosinca 2005. (Hina) - U Kliničkoj bolnici u Splitu danasje otvoren novoizgrađeni Odjel vaskularne kirurgije s 24 kreveta inajsuvremenijom opremom.
SPLIT, 19. prosinca 2005. (Hina) - U Kliničkoj bolnici u Splitu danas je otvoren novoizgrađeni Odjel vaskularne kirurgije s 24 kreveta i najsuvremenijom opremom.

Ravnatelj Kliničke bolnice Dujomir Marasović najavio je na prigodnoj svečanosti da će u produžetku ovog vaskularnog odjela do lipnja iduće godine biti otvoren i suvremeni odjel intenzivne njege kardiokirurgije.

Cijeli projekt financirao je grad Split s tri milijuna kuna i Splitsko-dalmatinska županija sa 750 tisuća kuna.

Radove na tom odjelu izvela je splitska tvrtka Tehnoplast d.o.o. koja je posao završila za četiri mjeseca.

Novac od grada utrošen je na građevinsko uređenje odjela, a županijski za kupnju opreme i klimatizaciju koja je dijelom dograđena i u splitsku kirurgiju koja će za nekoliko dana dobiti još deset novih kreveta u kirurškom šoku.

Komentirajući napise u tisku prema kojima su hrvatske bolnice za lijekove dobavljačima dužne više od milijardu kuna te da bi se blokiranje bolničkih računa moglo odraziti i na isplatu plaća zaposlenima u zdravstvu, ravnatelj Marasović je kazao kako funkcioniranje splitske bolnice nije upitno te da su plaće zaposlenicima isplaćene.

"Podijelili smo i božićnice te darove za djecu zbog čega ćemo otići u minus od osam milijuna kuna. Taj novac ne možemo nadoknaditi jer je riječ o programiranom minusu, odnosno država je potpisala obvezu, a nije dala novac", rekao je Marasović napominjući da se nabava lijekova obavlja iz državnih prihoda na redovit i uobičajen način.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙