FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splićani mogu obveznicama financirati gradnju kapitalnih objekata

SPLIT, 2. prosinca 2005. (Hina) - Osam planiranih kapitalnih projekatau Splitu sljedeće godine financirat će se dijelom iz gradskogproračuna, a dijelom izdavanjem osam milijuna kuna municipalnihobveznica, odlučeno je na današnjoj sjednici Gradskog poglavarstva.
SPLIT, 2. prosinca 2005. (Hina) - Osam planiranih kapitalnih projekata u Splitu sljedeće godine financirat će se dijelom iz gradskog proračuna, a dijelom izdavanjem osam milijuna kuna municipalnih obveznica, odlučeno je na današnjoj sjednici Gradskog poglavarstva.

Polovica prvog izdanja obveznica predviđena je u početku lipnja. Ukupna svota je osam milijuna eura s rokom povrata sedam godina od prvog izdanja i kamatnom stopom od 3,8 posto. Pokrovitelj i agent izdavanja obveznica je Zagrebačka banka, a moći će ih kupiti svi građani Splita.

Poglavarstvo je na današnjoj sjednici prihvatilo gradski proračun za 2006. od blizu 713 milijuna kuna, koji je 15,5 posto viši od ovogodišnjeg.

Proračun je razvojni i socijalni. Odredili smo osam velikih projekata koji će se izvoditi 2006., a izdvojili smo i znatno više novca za mjesečni dodatak umirovljenicima, pomoć braniteljima i besplatne knjige za splitske osnovce, kazao je Jurica Jurišić, član Poglavarstva za financije.

Jedan od osam kapitalnih objekata je dovršetak gradnje Vukovarske ulice do prigradskog naselja Šina. Vrijedan je 60 milijuna kuna, a 14 milijuna kuna će se osigurati od obveznica. Iduće godine počinje i preuređenje Manđerove ulice te priprema za gradnju stambeno-poslovnog objekta u Ujevićevoj ulici ukupne vrijednosti 240 milijuna kuna. To su projekti koji će napokon riješiti prometnu zbrku u gradskom središtu i kroničan manjak parkirnih mjesta.

Za preuređenje Rive predviđena su gotovo 63 milijuna kuna, a još 10 milijuna za Ulicu kralja Tomislava koja je namijenjena samo pješacima i u kojoj će biti postavljena obilježja slavnih splitskih športaša.

Kako je najavio Igor Boraska, član Poglavarstva za prosvjetu, šport i tehničku kulturu, 2006. počinje i gradnja šest novih športskih dvorana u gradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙