FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb i HŽ zajednički financiraju nabavku 18 novih vlakova

ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Poglavarstvo grada Zagreba odlučiloje danas da će Grad i Hrvatske željeznice (HŽ) sklopiti sporazum ozajedničkom financiranju nabavke 18 novih elektromotornih vlakova zagradski i prigradski prijevoz od 2006. do 2008.
ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Poglavarstvo grada Zagreba odlučilo je danas da će Grad i Hrvatske željeznice (HŽ) sklopiti sporazum o zajedničkom financiranju nabavke 18 novih elektromotornih vlakova za gradski i prigradski prijevoz od 2006. do 2008.

Ukupna vrijednost te investicije je između 40 i 50 milijuna eura, a po pola će je dijeliti Grad i HŽ, rekao je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Ivo Jelušić na konferenciji za novinare nakon sjednice. Grad podržava ideju da se iskustvo tvrtki Gredelj i Končar u izradi tramvaja primijeni i na izradu prigradske željeznice, rekao je.

Sporazum Zagreba i HŽ-a bit će potpisan sutra u Gradskom poglavarstvu.

Poglavarstvo je danas dalo suglasnost za sklapanje nagodbe kojom će se Zagrebačkoj nadbiskupiji dati u vlasništvo prostori Gradskog zagrebačkog kazališta "Komedija" (Kaptol 9), Tribine Grada Zagreba (Kaptol 27) i stanovi na kojima nije stečeno pravo vlasništva drugih osoba. Zagrebačka nadbiskupija će prostor dati u zakup Komediji na 15 godina, dok će termine korištenja prostora Tribina Grada Zagreba Grad i Nadbiskupija sporazumno utvrditi.

"Točno je da bez suglasnosti države Grad Zagreb ne može realizirati taj sporazum", rekla ja Ninoslava Zeković, pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada odgovarajući na novinarski upit i dodala da će Vlada pomoći gradu u izgradnji novog kazališta.

Potpisivanje sporazuma između gradonačelnika Bandića, premijera Sanadera i zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića bilo je najavljeno za 21. prosinca, no odgođeno je zbog božićnih blagdana na zamolbu Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

Danas je također odlučeno da se prostorije mjesne samouprave daju na upravljanje vijećima gradskih četvrti koja će ubuduće time gospodariti. Grad će pak u obnovu tih prostorija uložiti 10 milijuna kuna.

Gradsko poglavarstvo će s trgovačkim društvom Getro d.d. iz Sesveta sklopiti nagodbu po kojoj i Getro i Grad odustaju od međusobnog potraživanja kamata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙