FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terzić: Gradnjom mosta za Pelješac izbjegava se rješenje za Ploče

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministaraBosne i Hercegovine Adnan Terzić optužio je hrvatskog premijera IvuSanadera da poticanjem gradnje mosta za Pelješac zapravo pokušavaspriječiti postizanje dogovora između dvije države o statusu lukePloče.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić optužio je hrvatskog premijera Ivu Sanadera da poticanjem gradnje mosta za Pelješac zapravo pokušava spriječiti postizanje dogovora između dvije države o statusu luke Ploče.

"Gradeći most preko Pelješca Sanader nam je jasno stavio do znanja da se ne želi dogovarati oko luke Ploče", izjavio je Terzić za sarajevsko "Oslobođenje" od srijede.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH drži kako je luka Ploče dio "paketa" u kojega osim mosta za Pelješac spada i međudržavni sporazum o granicama čija je ratifikacija privremeno odgođena odlukom hrvatske vlade donesenom u ponedjeljak.

Terzić dio krivnje za trenutačno stanje ipak prebacuje i na vlasti u BiH podsjećajući kako je "katastrofalnom" odlukom Predsjedništva te zemlje iz 2003. godine odbačen već usuglašeni protokol s vladom Ivice Račana o luci Ploče i prolazu kroz Neum.

"Račan i ja smo 2003. godine pokušali napraviti sporazum koji bi omogućio BiH da upravlja lukom Ploče. Ovakav sporazum bio bi ratificiran u Saboru RH", kazao je Terzić.

Po njegovu sudu, na Predsjedništvu BiH je da sada kroz Međudržavno vijeće za suradnju pokuša rješiti ovaj problem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙