FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladi nilski konj i stara divovska kornjača obilježili godišnjicu druženja

NAIROBI, 28. prosinca 2005. (Hina/AP) - Kenija je obilježila godinudana otkako je tsunami bebu nilskog konja, Owena, odvojio od njegoveobitelji i spojio s divovskom kornjačom starom 130 godina.
NAIROBI, 28. prosinca 2005. (Hina/AP) - Kenija je obilježila godinu dana otkako je tsunami bebu nilskog konja, Owena, odvojio od njegove obitelji i spojio s divovskom kornjačom starom 130 godina.

Odnos između Owena, dvije godine starog nilskog konja, i Mzee, divovske kornjače, iznenadio je zaštitnike životinja i dospio na međunarodne naslovnice. Još nije jasno zašto je beba nilskog konja prihvatila staru kornjaču kao pomajku. Neki od zaštitara životinjskog svijeta sugerirali su da je Owena možda privukao okrugli oblik kornjače Mzee i siva boja koja je donekle slična onoj odraslog nilskog konja.

Owen je sa svojom obitelji živio u rijeci Sabaki kada je veliki tsunami val s Indijskog oceana stigao na istočnu obalu Afrike. Val je Owena odnio na ocean i potom nasukao na greben.

Stanovnici priobalnog gradića Malindija Owena su uhvatili ribarskim mrežama nakon čega je prebačen u utočište za životinje Haller Park gdje je upoznao Mzee i prihvatio je kao nadomjestak za roditelje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙