FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić: Rješenje problema Ratka Mladića ni blizu

BEOGRAD,28. prosinca(Hina) - Obavještajna izvješća ne upućuju nazaključak da je problem nalaženja i uhićenja haškog optuženika RatkaMladića blizu rješenja, izjavio je predsjednik Srbije Boris Tadić.
BEOGRAD,28. prosinca(Hina) - Obavještajna izvješća ne upućuju na zaključak da je problem nalaženja i uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića blizu rješenja, izjavio je predsjednik Srbije Boris Tadić.

Tadić je, u intervjuu Radio-televiziji Srbije u utorak navečer, kazao da je slučaj Mladić najteži problem, čije je rješavanje "pretpostavka da se riješe ostali problemi" zemlje.

"Moramo objediniti aktivnosti svih službi, a taj problem ne možemo riješiti bez suradnje s međunarodnim sigurnosnim obavještajnim institucijama. To je formiranje takozvane međunarodne obavještajne zajednice, koje je i Hrvatsku vodilo u rješenje sličnog slučaja", kazao je Tadić.

Kako je u utorak objavio beogradski dnevnik "Blic", u akciji potrage i uhićenja Ratka Mladića sudjeluju i haški obavještajci, koji su uhvatili jedan njegov telefonski razgovor, ali tu je informaciju u utorak, na sjednici Odbora za sigurnost Skupštine Srbije, opovrgnuo ravnatelj Sigurnosno-informativne agencije (BIA) srbijanske vlade.

Tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević prošloga je tjedna izjavio da je identificirano nekoliko Mladićevih pomagača i njegovih financijera, protiv kojih će biti pokrenut kazneni postupak.

Uhićenje i izručenje Ratka Mladića, kako su vlasti u Beogradu upozorili predstavnici Europske unije i SAD-a, osnovni je uvjet za euroatlanske integracije Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙