FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati državnih službi razmišljaju o štrajku prije Božića

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Budući da je Vlada odbila prijedlogo stalnom mjesečnom dodatku od 300 kuna za državne službenike inamještenike, sindikati državnih službi će početkom idućeg tjedna odsvojih najviših tijela zatražiti donošenje odluke o štrajku koji bi seodržao prije božićnih blagdana, priopćeno je danas iz tih sindikata.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Budući da je Vlada odbila prijedlog o stalnom mjesečnom dodatku od 300 kuna za državne službenike i namještenike, sindikati državnih službi će početkom idućeg tjedna od svojih najviših tijela zatražiti donošenje odluke o štrajku koji bi se održao prije božićnih blagdana, priopćeno je danas iz tih sindikata.

Na današnjem sastanku mirovnog vijeća u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo državni tajnik za upravu Antun Palarić izvijestio je sindikalce da Vlada ustraje u prijedlogu o povećanju osnovice za plaće od tri posto.

Sindikati su ocijenili da je Vlada time pokazala nefleksibilnost i pokazala se gorim od poslodavaca u privatnom sektoru. Smatraju kako je prijedlog o raspodjeli postojeće mase sredstava za plaću kroz stalni mjesečni dodatak od 300 kuna bio socijalno prihvatljivo rješenje koje nije zahtijevalo dodatno opterećenje poreznih obveznika.

Linearnim povećanjem proračunske osnovice, ističu sindikati, najveći rast plaća zabilježit će državni dužnosnici s plaćama od preko 10.000 kuna, budući da im je osnovica za izračun plaća ona državnih službenika i namještenika.

Najmanje povećanje može očekivati oko 60 posto državnih službenika i namještenika sa SSS i prosječnom plaćom od 2.600 do 3.100 kuna.

Sindikati smatraju da je Vlada time poslala poruku državnim službenicima i namještenicima da njihov težak materijalni položaj ne shvaća ozbiljno te ih ponizila rezolutnim odbijanjem da razgovara o prijedlozima koje su iznijeli njihovi legitimni sindikalni predstavnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙