FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS i ASH osuđuju povećanje naknada za putne troškove saborskih zastupnika

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) iAkcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) osudile su danas najavljenopovećanje naknada za putne troškove saborskih zastupnika, nazvavši to"pljačkom poreznih obveznika".
ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) i Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) osudile su danas najavljeno povećanje naknada za putne troškove saborskih zastupnika, nazvavši to "pljačkom poreznih obveznika".

Radi se o još jednom bezobrazluku saborskih zastupnika koji zbog takvog ponašanja sve više zaslužuju naziv "saborski zakupnici", rekao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević na zajedničkoj konferenciji za novinare.

HUS i ASH traže da se prijedlog povećanja naknada ne usvoji, a zastupnici koji su dosad nezakonito uzimali naknade budu sankcionirani.

Matijašević je dodao da podupiru "rijetke saborske zastupnike" (misleći na Dragutina Lesara) koji traže ukidanje saborskih mirovina.

Kako su male šanse da Lesarova inicijativa prođe, Matijašević je najavio da će HUS zajedno s drugim sindikatima, udrugama i strankama koje to budu htjele, organizirati potpisivanje peticije sa zahtjevom da o ukidanju saborskih mirovina odlučuju građani na referendumu.

Predsjednik ASH Zlatko Klarić ustvrdio je da svaki zastupnik, s plaćom i svim beneficijama, porezne obveznike stoji 90.000 kuna mjesečno, a neki od njih se uz to ponašaju kao faraoni.

ASH poziva Državno odvjetništvo na reviziju svih troškova saborskih zastupnika, u protivnom će pozvati građane da prestanu plaćati porez, kazao je Klarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙