FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Repinc - Zapovjednik UN-ove misije u Indiji i Pakistanu

ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - General bojnik Dragutin Repincotputovao je u srijedu na dužnost zapovjednika mirovne misije UN-a uIndiji i Pakistanu, što je prvi put da jedan časnik hrvatskih oružanihsnaga preuzima tako visoku dužnost u UN-ovoj misiji.
ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - General bojnik Dragutin Repinc otputovao je u srijedu na dužnost zapovjednika mirovne misije UN-a u Indiji i Pakistanu, što je prvi put da jedan časnik hrvatskih oružanih snaga preuzima tako visoku dužnost u UN-ovoj misiji.

Repinc će 29. prosinca preuzeti zapovjedništvo nad mirovnom misijom Ujedinjenih naroda UNMOGIP.

Mandat generala Repinca, koji je sada najviše rangirani hrvatski državljanin u UN-ovoj hijerarhiji, trajat će godinu dana uz mogućnost produženja za još godinu dana.

Do sada je Repinc bio načelnik stožera Kopnene vojske, a tijekom listopada odabrala ga je UN-ova komisija za novu dužnost, što je ovaj mjesec potvrdilo i Vijeće sigurnosti UN-a.

Misija UNMOGIP uspostavljena je 1949. za nadzor prekida vatre između Indije i Pakistana u Kašmiru i osigurava da ne dođe do zaoštravanja dugotrajne krize između dviju zemalja oko te sporne pokrajine.

Osim redovitih zadaća nadgledanja crte razgraničenja Indije i Pakistana, misija će se uključiti, u skladu sa svojim mogućnostima, i u pružanje pomoći potresom pogođenim dijelovima Pakistana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙