FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Premijer Janša uputio novogodišnju poslanicu

LJUBLJANA, 23. prosinca 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša upetak je u svojoj novogodišnjoj poslanici izjavio da je proteklagodina, u kojoj je državi na čelu bila njegova vlada, za Slovenijuprotekla "uspješno i mirno", uz "solidni ekonomski rast, te realniporast plaća i mirovina".
LJUBLJANA, 23. prosinca 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša u petak je u svojoj novogodišnjoj poslanici izjavio da je protekla godina, u kojoj je državi na čelu bila njegova vlada, za Sloveniju protekla "uspješno i mirno", uz "solidni ekonomski rast, te realni porast plaća i mirovina".

"U ovoj smo godini ostvarili najnižu stopu inflacije u povijesti naše države i stvorili uvjete da preuzmemo europsku valutu euro. U bivšoj Jugoslaviji morali smo znatan dio onoga što smo stvorili davati drugima. Idućih ćemo godina nakon uspješnih pregovora s Europskom unijom dobiti znatna sredstva za razvoj iz europskih fondova, te zajedno s našim sredstvima bitno ubrzati razvoj Slovenije kao cjeline i njenih manje razvijenih krajeva", izjavio je Janša u svojoj novogodišnjoj poslanici, dodajući da je njegova vlada pripremila gospodarske i socijalne reforme kojima želi ubrzati ekonomski razvoj i stvoriti "blagostanje za sve".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙