FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kairo: Pokušao prodati mumiju za 10 milijuna dolara

KAIRO, 28. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Egipatske vlasti uhitile suvlasnika trgovine suvenirima u blizini piramida u Kairu nakon što sudobile dojavu da je pokušao prodati mumiju za 10 milijuna američkihdolara, rekao je u utorak izvor iz egipatske policije za turizam iantikvitete.
KAIRO, 28. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Egipatske vlasti uhitile su vlasnika trgovine suvenirima u blizini piramida u Kairu nakon što su dobile dojavu da je pokušao prodati mumiju za 10 milijuna američkih dolara, rekao je u utorak izvor iz egipatske policije za turizam i antikvitete.

Vlasnik suvenirnice Ahmed al-Jabari uhićen je u ponedjeljak nakon što je pokušao prodati predmete iz razdoblja starog Egipta, no pretragom trgovine policija nije našla tragove mumije u sarkofagu koju je navodno želio prodati.

Policija je al-Jabariju zaplijenila 126 predmeta za koje se vjeruje da su antikviteti iz faraonskog razdoblja, među kojima 27 ogrlica od kojih je najvažnija napravljena od zlata u obliku ptice, te 18 amuleta.

U drugom slučaju kriminala povezanog s antikvitetima policija je u ponedjeljak uhitila skupinu prodavača antikviteta pri ilegalnim iskopavanjima u pustinji u blizini Minye, 250 kilometara južno od Kaira. Jedan od uhićenih je policajac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙