FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pojačane sigurnosne mjere u Sueskom kanalu

ISMAILIA, 9. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Egipat je u petak pojačaosigurnosne mjere u Sueskom kanalu nakon dojava o mogućim napadima alQaide na brodove koji prolaze tim strateškim pomorskim putom, objavilisu sigurnosni izvori.
ISMAILIA, 9. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Egipat je u petak pojačao sigurnosne mjere u Sueskom kanalu nakon dojava o mogućim napadima al Qaide na brodove koji prolaze tim strateškim pomorskim putom, objavili su sigurnosni izvori.

Neimenovani dužnosnik iz uprave kanala rekao je da je upozorenje stiglo iz egipatskog veleposlanstva u Danskoj, no nije naveo otkud veleposlanstvu te informacije.

Zbog uvođenja novih mjera plovidba kanalom, glavnom međunarodnom trgovačkom rutom koja povezuje Mediteran i Crveno more, neće biti otežana, dodao je izvor.

Po njegovim riječima, mjere se odnose na povećanje sigurnosti ceste koja prolazi usporedno s kanalom i kojom se koriste vlasti i snage sigurnosti.

Među ranije uvedenim sigurnosnim mjerama su zabrana ribolova u kanalu i zatvaranje nekih lokalnih cesta koje vode do kanala, osobito u području između Ismailie i sjevernog ulaza u kanal Port Saida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙