FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najuspješnija kampanja u povijesti županjske Sladorane

ŽUPANJA,27. prosinca(HINA) - U ovogodišnjoj, 59. kampanji preradešećerne repe koja je ovih dana završila u županjskoj Sladorani,prerađeno je 578.690 tona šećerne repe i proizvedeno 68.500 tonašećera, istaknula je za direktorica Sladorane d.d. Županja MilicaPervan.
ŽUPANJA,27. prosinca(HINA) - U ovogodišnjoj, 59. kampanji prerade šećerne repe koja je ovih dana završila u županjskoj Sladorani, prerađeno je 578.690 tona šećerne repe i proizvedeno 68.500 tona šećera, istaknula je za direktorica Sladorane d.d. Županja Milica Pervan.

Ocjenivši ovogodišnju kampanju prerade šećerne repe u Sladorani najuspješnijom u povijesti Sladorane, kako po ostvarenim rezultatima tako i po trajanju kampanje", Pervan je u razgovoru za Hinu kazala da je kampanja trajala rekordnih 105 dana.

Direktor Sirovinske službe Sladorane Javor Katušić naglašava da je, unatoč lošim vremenskim prilikama koje su u Slavoniji obilježile ovogodišnje poljoprivredne radove, prosječan prinos na 11.550 hektara sirovinskog područja županjske Sladorane iznosio je 50,1 tonu po hektaru uz prosječnu digestiju 14,37 posto.

Iako bi uz povoljnije vremenske prilike i digestija bila bolja, moramo biti izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima poglavito jer smo jedina Sladorana u Hrvatskoj koja ove godine nije uvezla niti kilograma šećerne repe iz inozemstva, ističe Katušić.

Ujedno napominje kako županjska Sladorana surađuje sa više od 800 kooperanata koji kroz proizvodnju šećerne repe za potrebe Sladorane, osiguravaju sebi i svojim obiteljima životnu egzistenciju.

Prema podacima iz Uprave Sladorane, do sada su sa kooperantima Sladorane potpisani ugovori za proizvodnju šećerne repe u 2006. godini na oko 7.000 od oko 11.000 hektara poljoprivrednih površina koliko u Sladorani u idućoj godini namjeravaju zasijati šećernom repom.

(Hina) xzdra ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙