FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjena prodaja i otkup proizvoda poljoprivrede

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Ukupan otkup i prodaja proizvodapoljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj je u listopadu ovegodine iznosila 693,97 milijuna kuna, što je za 8,4 posto manje nego uistom prošlogodišnjem mjesecu.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj je u listopadu ove godine iznosila 693,97 milijuna kuna, što je za 8,4 posto manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Od toga je prodaja iz vlastite proizvodnje pravnih osoba iznosila 372,79 milijuna kuna i viša je za jedan posto nego u listopadu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Istodobno je otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosio 321,18 milijuna kuna, što predstavlja pad od 17,4 posto u odnosu na listopad prošle godine.

Statistički podaci pokazuju da u strukturi ukupnog otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u rujnu najveći udio, od 14,9 posto, čini grubo obrađeno drvo (103,17 milijuna kuna).

Slijedi grožđe na koje se odnosi 13,2 posto ukupnog otkupa i prodaje (91,7 milijuna kuna), zatim sirovo kravlje mlijeko s udjelom od 12,8 posto te uljano sjemenje i plodovi s udjelom u ukupnoj prodaji i otkupu od 10 posto.

Bilje za proizvodnju šećera u strukturi ukupne prodaje odnosno otkupu sudjeluje s 8,1 posto, žive svinje s 7,7 posto, neprerađeni duhan s 6,9 posto, živa goveda te živa perad s udjelom od po 6,4 posto.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙