FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 26. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

TBILISI - Gruzija je u nedjelju službeno objavila da je nakon gotovo godinu dana duge potrage pronašla i uhapsila Djeda Mraza. Gruzijsko ministarstvo unutarnjih poslova odaslalo je novinarima u Tbilisiju hitnu obavijest o održavanju izvanredne tiskovne konferencije u nedjelju navečer što je odmah potaknulo nagađanja da je policija napokon uhitila najtraženijeg kriminalca u zemlji. Ministar Vano Merabišvili osobno je objavio da je Djed Mraz, središnja figura novogodišnjih proslava u svim zemljama bivšeg SSSR-a, pronađen u planinskom području 350 kilometara sjeverno od Tbilisija. "Sada, kada je Djed Mraz u pritvoru, nema nikakvih opasnosti da nova, 2006. godina neće stići", rekao je Merabišvili novinarima, koji su do posljednjeg mjesta napunili dvoranu u ministarstvu. Kako su novinari, očekujući ozbiljnu vijest, reagirali na ovu šalu nije objavljeno.

COLORADO SPRINGS - Zapovjedništvo sjevernoameričke obrane zračnog prostora (NORAD) svake godine poštuje tradiciju i na ekranima svojih radara "prati putovanje" Djeda Božićnjaka te o tome izvješćuje javnost. Bradati starac odjeven u crveno s torbom prepunom paketa krenuo je sa Sjevernog pola. Viđen je na Novom Zelandu, Australiji, Japanu, Kini, Nepalu i Indiji, objavljivao je u subotu NORAD na svojoj internetskoj stranici. Tradicija praćenja njegova putovanja započeta je 1955. godine. Naime, lanac američkih robnih kuća je u novinama objavio poseban telefonski broj na kojem se djeca direktno mogu obratiti Djedu Božićnjaku. No, došlo je do greške u prijepisu pa su umjesto Djeda - djeca nazivala brigadira Harryja Shoupa iz Zapovjedništva NORAD-a. Pritisnut pozivima djece, Shoup nije imao kud nego je počeo "kontrolirati radare kako bi vidio gdje se Djed nalazi". Tradicija se održala do danas, a prošle je godine NORAD imao 912 milijuna ulaza na svojoj internetskoj stranici "za praćenje putovanja Djeda Božićnjaka".

GLASGOW - Škotska policija traga za muškarcem koji je u petak počinio pljačku odjeven u ružičastu haljinu i sa smeđom perikom na glavi. Pljačkaš je upao u salon zabavnih igara u Glasgowu, dvjema zaposlenicama zaprijetio nožem i ukrao oko 40.000 kuna. "Siguran sam da je netko morao vidjeti toga čovjeka prije ili poslije pljačke u trgovačkom centru. Tako odjeven nije mogao proći nezamijećen", rekao je šef lokalne policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙