FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Isprika katoličkog lista zbog slike Gospe u kondomu

NEW YORK, 23. prosinca 2005. (Hina/AP) - Isusovački časopis ispričao sečitateljstvu jer je omaškom publicirao fotografiju kipa Gospe omotaneu kondom, rad umjetnika koji je svojim djelom prosvjedovao protivslužbenog crkvenog stajališta o uporabi kondoma.
NEW YORK, 23. prosinca 2005. (Hina/AP) - Isusovački časopis ispričao se čitateljstvu jer je omaškom publicirao fotografiju kipa Gospe omotane u kondom, rad umjetnika koji je svojim djelom prosvjedovao protiv službenog crkvenog stajališta o uporabi kondoma.

Drew Christiansen, glavni urednik časopisa za Ameriku, napisao je u pismu čitateljima da kondom nije bio vidljiv u crno-bijelim otiscima kojim se redakcija koristila sve do konačnog otiska u boji objavljenog 5. prosinca.

"Vratili smo novac plaćen za oglašavanje i uputili prosvjed umjetniku", napisao je Christiansen.

Iznad fotografije Gospe stajao je natpis "Jedinstveno djelo suvremene vjerske umjetnosti na prodaju".

U tekstu je kip Gospe opisan kao "Extra djevičanski" te kao "čudesna 22 cm visoka figura Djevice Marije koja stoji na zmiji ogrnuta u nježan veo od lateksa".

Kip je izradio Steve Rosenthal, koji se predstavio kao umjetnik iz Londona.

Rosenthal se u četvrtak oglasio priopćenjem u kojem je pojasnio da je oglas izradio za Svjetski dan protiv AIDS-a koji se obilježava 1. prosinca. Time je želio prosvjedovati protiv stajališta Vatikana koji se protivi uporabi kondoma, sredstva za sprečavanje širenja opake epidemije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙