FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: Svečano proslavljen Božić

ZADAR, , 25. prosinca 2005. (Hina) - Božić se danas svečano proslavljau svim župama Zadarske nadbiskupije, a najsvečanije je bilo uzadarskoj katedrali sv. Stošije, gdje je, uz nastup katedralnog zborai pred mnoštvom vjernika, misno slavlje predvodio zadarski nadbiskupIvan Prenđa.
ZADAR, , 25. prosinca 2005. (Hina) - Božić se danas svečano proslavlja u svim župama Zadarske nadbiskupije, a najsvečanije je bilo u zadarskoj katedrali sv. Stošije, gdje je, uz nastup katedralnog zbora i pred mnoštvom vjernika, misno slavlje predvodio zadarski nadbiskup Ivan Prenđa.

On je pozvao vjernike na molitvu za sve ljude i za domovinu, te za sve nade, teškoće i očekivanja.

"Otvorimo naša srca božanskome svjetlu koje je zasjalo kao poziv na zajedništvo s Bogom i zajedništvo među nama samima", istaknuo je zadarski nadbiskup, pozivajući vjernike da sa sobom nose svjetlo Božića.

U propovijedi je rekao kako mediji prenose pesimističnu sliku čovjeka našega vremena. Koliko mučnine u nama proizvode loše vijesti, a mnoge zabrinjavajuće stvari više se ne događaju nekome drugom, daleko od nas, nego i nama samima. S druge strane, nastavio je, poruka Božića je optimistična. To je poruka nade jer Bog vjeruje u čovjeka. Gospodin dolazi nama da bi se ostvarivala ljudska povijest dostojna Boga i čovjeka i da bismo je preoblikovali u novu i bolju povijest dok to još nije, rekao je zadarski nadbiskup.

Blagdanska noć na zadarskom je području protekla mirno i bez izgreda, priopćila je zadarska Policijska uprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙