FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja-hrvatska-za utorak 6. prosinca

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 6. prosinca.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 6. prosinca.

ZAGREB - 17. Sjednica Hrvatskog sabora (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, Velika vijećnica, 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog hrvatskog sindikata na temu: "Potrošačke košarice za mjesec studeni 2005. godine i kome je kupovna groznica božićnih i novogodišnjih blagdana radost, a kome tuga"? (10 sati, Vodovodna 11).

ZAGREB - Obilježavanja 170. obljetnice neprekidnog izlaženja "Narodnih novina", pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa koji će se tom prilikom i obratiti nazočnima. (19 sati, Hrvatsko narodno kazalište). U 12 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice bit će predstavljen "Zbornik o Narodnim novinama, 1835.-2005.) i otvorena prigodna izložba novina, knjiga i tiskanica. (predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjiga Vlade Gotovca "Likovni obzori" i "Posude s vatrom" (Galerija Matice hrvatske, Matičina 2, 17 sati).

PULA - Povodom Dana pomoraca i blagdana Sv. Nikole ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta na svečanosti će dodijeliti priznanja u četiri kategorije: za doprinos razvitku pomorskog gospodarstva, za unapređenje sigurnosti plovidbe i zaštiti pomorskog okoliša, za traganje i spašavanje na moru i unapređenju službe te za promicanje pomorske kulture (13,30 sati, Istarsko narodno kazalište). Kalmeta će u pulskoj luci nazočiti bacanju vijenaca za poginule pomorce (13.00 sati). Nakon svečanosti u Istarskom narodnom kazalištu Kalmeta će sudjelovati na svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju sportske dvorane Srednje škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu na Stoji (15 sati)

RIJEKA - U povodu Dana pomoraca i blagdana njihova zaštitnika Svetog Nikole u Rijeci će biti otvorene obnovljene prostorije Nacionalne središnjice za koordinaciju traganja i spašavanja na moru te održana prezentacija sustava automatske identifikacije brodova (AIS) koji omogućuje nadzor pomorskog prometa u realnom vremenu. (Senjsko pristanište 3, u 10 sati)

KRAPINA - Središnja proslava Dana grada Krapine svečano se obilježava na blagdan zaštitnika grada i krapinske župe sv Nikole. Proslava počinje u 9,30 sati kad će predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks svečano otvoriti ulicu dr. Franje Tuđmana i spomen ploču prvom hrvatskom predsjedniku, a u 10 sati u Župnoj crkvi sv. Nikole počinje misa koju će predvoditi zagrebački nadbiskup - kardinal Josip Bozanić. U 11,30 sati Šeks će otvoriti zgradu novog magistrata.

DUBROVNIK - Na blagdan Sv. Nikole, koji se slavi kao i Dan dubrovačkih branitelja, Dubrovčani će se prisjetiti 6. prosinca 1991., najtežeg dana u bogatoj dubrovačkoj povijesti. Tada opkoljeni grad srpsko-crnogorski agresor napao je iz svih raspoloživih oružja. Na samu povijesnu jezgru palo je više od 500 granata, a poginulo je 19 i ranjeno 60 ljudi. Dubrovački branitelji uspjeli su na tvrđavi na brdu Srđ zaustaviti agresore i nanijeti mu poraz. Predstavnici grada Dubrovnika položit će vijence na dubrovačkom groblju Boninovo ispred spomen-križa, a bit će služena i misa. (18 sati, dubrovačka katedrala)

SPLIT - Regionalna konferencija mladih pod nazivom "Provedba Nacionalnog programa djelovanja za mlade na lokalnoj razini" održava se u Splitu u organizaciji Ministartsva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji te predsjednica Savjeta za mlade Jadranka Kosor pozdravit će sudionike Konferencije na kojoj će sudjelovati oko 90 predstavnika područnih, odnosno lokalnih vlasti i predstavnika udruga i klubova mladih iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije. (hotel "Split", 13 sati).

- Potpredsjednica Kosor, tijekom boravka u Splitu, uručit će ugovor o darovanju kuće Ivici Gvozdenu, 100 postotnom HRVI-u I. skupine (Marjanski put 31 u 14 sati), a posjetit će i dječji odjel Onkologije u Kliničkoj bolnici Split (Spinčićeva 1 u 15 sati).

OPATIJA - Početak manifestacije 1. Dani hrvatskog kulinarstva i 2. nacionalnog natjecanja "Zlatni kuhar" na kojemu će od 6. do 8. prosinca, u sedam kategorija, sudjelovati oko 100 hrvatskih kuhara i slastičara. (Hotel "Ambasador", u 11 sati)

Dežurni urednici:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Naven Leskovar

telefon - 01/48 08 600

faks - 01/48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙